Nyhedsbrev
Medicinsamtale - kroniker

Medicinsamtale til kroniker

Medicinsamtalen er et tilbud til dig, der i mindst 12 måneder har fået medicin for en kronisk sygdom og oplever problemer med at få taget din medicin. Medicinsamtalen kan støtte dig i at få gode vaner omkring medicinen og på sigt få den bedste effekt af medicinen.

Emner i en medicinsamtale kunne være:

  • Hvordan virker medicinen?
  • Hvordan bruges medicinen?
  • Medicinens bivirkninger
  • Gode vaner omkring det at bruge medicin
  • Bekymringer om brug af medicinen
  • Tilskud til medicinen

Hvad er formålet med medicinsamtalen?

Erfaring viser, at mange brugere af medicin ikke får taget medicinen, som aftalt med lægen. Det kan bl.a. skyldes utryghed omkring brugen, manglende viden og bivirkninger.

Samtalen med farmaceuten kan give dig tryghed, viden og værktøjer, så du kan følge den medicinske behandling, din læge har anbefalet. På den måde kan du få etableret gode vaner og få det bedste ud af medicinen.

Hvordan foregår medicinsamtalen?

Det kan være din læge, der anbefaler dig at kontakte apoteket om medicinsamtalen, eller det kan være i dialogen med apoteket, at du får samtalen tilbudt. 

Medicinsamtalen er delt op i to dele, som sammenlagt tager ca. 20 minutter. 

Første del af samtalen foregår på apoteket i rolige og diskrete omgivelser, hvor du kan tale uforstyrret med farmaceuten. Den opfølgende samtale foregår enten på apoteket eller over telefonen, alt afhængig af hvad der passer dig omkring 3-4 uger efter første samtale.

Dine oplysninger